dimarts, 27 de setembre de 2011

100 dies del nou govern municipal

Ja han passat 100 dies de govern municipal (ICV-EUA i CiU) i aquest ajuntament no sap cap on va.
Socis de govern?
El soci de govern (CiU) només es deixa fer. Els membres de CiU no marquen una tendència del que volen defensar ni del que voler fer.
En el primer ple, els regidors de ICV-EUA i CiU ja es van apujar el sou, sense tenir en compte els difícils moments de crisi financera que totes les santfeliuenques i santfeliuencs estem patint, i sabent que per l’ajuntament, la prestació de serveis als ciutadans de Sant Feliu cada vegada és mes costosa, amb les noves retallades per part del govern de CIU.
Per la discrepància de l’equip de govern a l’hora de defensar les mocions en aquests 100 dies, quin rumb prendrà aquesta ciutat?
En les mocions presentades pel grup del PSC en relació a la destitució del Conseller Felip Puig, ICV-EUA i CiU no es van posar d’acord, com en la moció que els socialistes vam presentar respecte el no oferiment de la sisena hora.
Governaran junts com puguin, però sense voluntat de decidir, ni capacitat de lideratge, amb el perjudici que suposa per Sant Feliu.
Pàrquing de la rambla Marquesa de Castellbell.
En el ple de juliol l’equip de govern del Sr. San José es va comprometre a habilitar l’antic camp de futbol a la rambla Marquesa de Castellbell. Per això va dir que generaria una partida econòmica de 60.000€.
En l’abril de 2011 vaig encarregar als tècnics municipals un projecte de mínims per garantir la seguretat i la qualitat del servei a oferir, que suposava una despesa de 82.000€, prevista en les inversions de l’any 2012.
Tots sabem que el camp de futbol és el lloc per a guardar i deixar la maquinària i els materials durant els quatre anys que duraria l’obra del soterrament.
El nou govern d’ICV-EUA i CiU encara no ha dit res. No hi ha projecte ni licitació per fer les millores, ja que en l’estat que es troba no es pot utilitzar. Els veïns del barri Roses Castellbell van rebre una promesa que sembla que s’està difuminant una mica més cada dia que passa.
Es gastaran 10 milions de les anteriors pessetes, per només un any?
Llençarem tots aquets diners?
Soterrament
He estat consultant un butlletí del 1987 que en la seva portada diu “El soterrament ja es fa”.
Ara, al 2011, només falta el conveni amb la Generalitat governada per CiU.
Hem de tenir clar que per aconseguir el soterrament per Sant Feliu, cal obrir el procés de negociació per elaborar el conveni entre l’Ajuntament i la Generalitat, imprescindible per concretar els compromisos de la part catalana de les obres de soterrament de les vies del tren al seu pas per Sant Feliu.
Potser és que el senyor Mas no vol que Sant Feliu tingui el seu soterrament?
Retallades en educació
El govern de ICV-EUA i CiU no ofereix l’ajuda que l’ajuntament concedia els anys anteriors per l’adquisició de llibres de text i material escolar adreçat als alumnes de primària.
De fet no ha estat cap decisió part del Sr. San José, simplement ha estat el fet de no fer res, d’estar a la lluna i de deixar passar aquesta oportunitat d’ajudar als pares i mares a l’hora d’encarar un mes de grans despeses.
Es veu que això de fer govern amb CiU, implica tenir sobre la taula les tisores per fer retallades a les escoles, a la sisena hora, a les aportacions a les escoles Bressol i retallades a les escoles de Música i art.
Tan poc valoren l’educació?
Hem de lluitar per l’educació, ja que es una inversió per el futur i la cultura el nostre patrimoni.
El carrer de Sant Joan
Les obres d’arranjament del clavegueram del c. Sant Joan s’havien de finalitzar fa temps. S’han endarrerit moltíssim fent patir als veïns molèsties innecessàries. S’han introduït modificacions del projecte a mitja obra que han fet augmentar el pressupost en més de 160.000€ i ha significat la pèrdua considerable d’aparcament, amb el volum de vehicles que hi circulen (CEIP Salvador Espriu, CAP El Pla, Hisenda, Restaurant El Caliu, Piscina de l’Escorxador).
Potser sí que calia millorar el projecte, però en tot cas calia fer-ho abans de l’inici de les obres, però mai improvitzant.
Jo ja havia parlat amb els veïns del carrer per ampliar la vorera, adaptant el passeig central, de forma que no signifiqués una pèrdua d’aparcament.
El Mercat Municipal
El Mercat Municipal és un clar exemple de la manca de dedicació, coordinació, professionalitat, delicadesa i  comunicació entre l’equip de govern de ICV-EUA i CiU.
Els hi és ben bé igual.
Porta des del mes de juliol espatllat. Encara hi ha els contenidors nevera al jardí del Palau Falguera plens de brutícia i sense cap mesura d’higiene. Els paradistes han de portar el peix, la carn i la verdura a peu, trepitjant la sorra del parc i passant pel carrer.
Encara estant per arreglar. Cada dia que passa ens costa a tots 1.200€, i el Sr. San José fa veure que no passa res.
Recordo que hi ha famílies que viuen del mercat en moments molt difícils. Les cambres frigorífiques no poden estar a la sorra 3 mesos per negligència i per no saber prendre una decisió.
Sous
El que si que sap fer bé el govern de ICV-EUA i CiU, és prometre i prometre i endeutar-se i endeutar-se.
En aquest ajuntament hi ha diners per apujar-se els sous, que és el que van fer només arribar:


JUNY 2010
JUNY 2011
VARIACIÓ
ALCALDE (14 PAGUES)
3941€
3941€
0€
TINENTS D’ALCALDE (14 PAGUES)
3612€
3512€
-100€
REGIDORS DEDICACIÓ EXCLUSIVA (14 PAGUES)
2588€
3238€
+650€
REGIDORS DEDICACIÓ DE 2/3 PARTS (14 PAGUES)
1356€
2159€
+802€
REGIDORS DEDICACIÓ 2/5 PARTS (14 PAGUES)
0€
1296€
+1296€


Això fa mal. Podríem destinar aquests diners a contractar personal com varem fer l’anterior equip de govern en el Pla d’Ocupació Local, o concedir ajudes a les famílies que tant ho necessiten.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Pues vaya con los 100 días... No quiero no pensar como estará todo cuando lleven 200....
De verdad que subir sueldos nada más aterrizar en el gobierno municipal merece mención especial.. Claro ¿que mejor que en tiempos de crisis, recortes, despidos, paro... subir el sueldo a los políticos? De verdad que es desanimante

Anònim ha dit...

Desde luego que es deprimente, pero no los 100 días de gobierno, sino leer este escrito en el que se omiten tantas cosas y se dicen otras que rozan la mentira.
Los socios de gobierno lo son para el trabajo municipal en la ciudad, para el resto, cada uno tiene su posicionamiento y cada uno lo defiende como lo cree oportuno. No mezclemos los términos simplemente para llevar a engaño a quien lea esto.
Parquing de la Rambla, acuerdo con quienes se tiene que llegar a acuerdo, sin más.
¿Cuándo se llevará a cabo el soterramiento de la vía?, pues a saberse, se os escapó de las manos, a ver ahora para cuando será. También en el 2006 en el butlletí se os llenó la boca diciendo que se firmaba no se qué convenio y que las obras empezaban ya mismo... Ahora todo está parado, pero se sigue trabajando para que sea un hecho. Lo que tenéis que hacer es trabajar codo a codo con el actual equipo de gobierno, por el bien de la ciudad!
¿Cómo se le ocurre decir lo poco que valoran la educación? Sólo le gusta decir mentiras para calentar el ambiente. Aquella ayuda de la que tanto presume, era una minimez, a parte de discriminatoria; qué pasa, ¿que los alumnos de la ESO no tienen gastos? ¿Las familias con hijos en la ESO son todos pudientes y no les hace falta esa minimez? Pues eso, una minimez que si se gestina bien, junto con el resto de recursos, se puede hacer algo por el bien de la educación y de los estudiantes y sus familias y le aseguro que estan en ello.
c/ Sant Joan... Pues sí, hacía falta mejorar el proyecto, y es lo que han hecho... O que pasa, que la eliminación de barreras arquitectónicas no es una necesidad de primer grado, ¿también aquí le gusta hacer distinciones?. Se levanta la calle y se deja aquella acera por la que no pasaba ni un carrito de bebé. Seamos serios, señora Borrell!
El Mercat municipal... ¿Por qué no explica toda la verdad? Es mentira que el sr. San José hace que no pasa nada, es un tema zanjado ya!, y usted sigue con la misma retajila... ¿En que condiciones estaban esas cámaras? Este tipo de maquinaria no peta de un día para otro... ¿No será más bien, que no se actuó cuando se tuvo que actuar? En resumidas cuentas, el caso es que se estropearon y ahora ya está el tema zanjado, como le digo. Han actuado!
Y bueno, con su tema estelar, ya no voy a entrar, está más que explicado.
Siga por este camino a ver hasta donde la lleva. Por el bien de Sant Feliu, más le valía coger otra senda. Y de aquí a cuatro años, las urnas volveran a hablar.

Anònim ha dit...

Està clar que aquests senyors estan governant per conveniència... 100 dies de foscor per Sant Feliu! i el que queda... Aquests gastaran tot l'estalvi de l'Ajuntament, el deixaran pelat! s'omplen la boca amb la participació i el dialeg i tot és mentida.

I lo del soterrament... és patètica la postura del nou alcalde.... Sembla que vol deixar morir el tema,encara no saben aquests senyor que li ha de demanar el diner que queda per a la seva execució a la seva socia de govern de CiU que es la que governa a la plaça sant Jaume????

manipulació i mentides això és el que veurem durant aquests 4 anys!

Anònim ha dit...

No se puede esperar más de Sanjosé... Sube el sueldo a sus regidores y encima tiene la cara de negarlo, de no asumirlo, de no reconocer los errores ¡Y del "soterrament" señores olvídense! Este señor no le va exigir nada a su socia de CiU no vaya a enfadarla. Por cierto ¿que dirá con todos los recortes que viene de la Generalitat? ¿Que argucia argumentara para sacudirse esta vez la culpa? Porque vienen recortes en las escuelas municipales, guarderias y un largo etc.

Anònim ha dit...

Alguien puede pensar que es dar vueltas sobre el mismo tema una y otra vez, que vaya pesadez, que siempre con lo mismo, que hay otras cosas......, pero si no se habla de algo y se deja en el olvido, pues es como si no hubiera pasado (no lo veo, no existe..)
....¿Cómo es posible que con la que está cayendo en Sant Feliu y en todas partes, una de las primeras decisiones de este gobierno municipal es subir el sueldo a uno a dos o a tres (me da igual) regidores? Todavía no salgo de mi asombro..Y alguien dirá, anda tú, todavía quedan ingenuos…
¿Es que no se dan cuenta que estas cosas no se pueden hacer cuando muchos tienen el sueldo congelado (los que tienen la suerte de trabajar)? ¿Y los que tienen un ERE en su empresa y cobra la mitad de sueldo al principio de mes y el resto cuando se pueda?.

De verdad que todavía me cuesta entender lo que han hecho. No bajar no, no congelar no, directamente subir.. Hay cosas que sencillamente NO se hacen. Y muchos seguiremos diciéndolo pese a quien pese, porque es una realidad que no se puede negar. En épocas de crisis y esta es de órdago no se pueden subir sueldos y menos a los políticos. Cuando escampe y la cosa tire, pues ya se verá. Mientras NO. ¿Es que nuestros políticos no saben que la patronal anda ya con la idea de que los acuerdos de subida salarial (un mísero 1 por ciento en el mejor de los casos, hablo de TRABAJADORES), que bueno que se ha de replantear, que se tendrá que hablar del tema…?? ¿Es que no leen los diarios y oyen la radio ni miran Internet??
Que el precio de todas las cosas sube y los sueldos NO. No se si me explico.

Anònim ha dit...

Esperi, que vaig a buscar la llista de trastades dels anys de govern del PSC, però ja l'aviso que és quilomètrica.

Anònim ha dit...

voste enganya a la gent.

Les ajudes als llibres voste les va doanr a comenáments de l'any seguent. per tant no es cert el que voste explica.pel que fa a les obres del carrer, si hagues fet bé la seva feina d'alcaldesa veuria amb bons ulls ke s'ha demant una millora en les obres que vostes no van executar correctament com es el cas d'ampliar les voreres. Rabiosa no fara bé la oposicio