dilluns, 21 de juliol de 2014

Carta oberta a l'Alcalde: NO ES POT TANCAR UNA PORTA, QUE VOSTÉ HA MANTINGUT TANCADA

Que el PSC porti als tribunals un IBI il•legal en defensa dels interessos dels ciutadans de Sant Feliu no pot ser l'excusa per tancar una porta política, que l’alcalde ha mantingut tancada i barrada tota la legislatura.


Al seu blog personal el Sr. Alcalde identifica la presentació pel PSC d'un recurs contenciós adminitratiu contra la pujada il•legal del IBIdavant del TSJC com el tancament d’una porta que ell ha mantingut tancada des del inici de la legislatura.
La manera com ha respós a les ofertes de diàleg i negociació política que el PSC de Sant Feliu li ha formulat des de l’oposició durant tota aquesta legislatura sempre han estat la mateixa: només era possible el diàleg si previament renunciaven a les nostres posicions en defensa dels veïns i ens sotmetíem als seus plantejaments.
Aquesta ha estat la resposta quan el PSC de Sant Feliu l’hi hem ofert solucions en el tema del IBI, en la demanda dels ascensors a l’estació, en la defensa de les urgències del Pla, en la millora de la transparència municipal, en la planificació amb els veïns de la Plaça de la Salut, en com potenciar el Mercat Municipal, en resoldre un conflicte de convivència en l’espai públic i en tantes i tantes coses.
Però aquesta actitud inflexible i mancada de voluntat negociadora no és nova. De fet vostè ja la va esgrimir des del principi de la legislatura per contradir la seva promesa que pactaria amb el segon partit de la ciutat (el PSC) i justificar un pacte amb CiU. 

A l’alcalde no li surten el números
Perquè l’Alcalde parla ara de que el PSC tanca una porta, que ell s’ha obstinat en mantenir tancada i barrada? 
Senzillament perquè la seva enquesta d’imatge l’hi ha demostrat el fracàs polític de la seva estratègia i no li surten els números.
La seva gestió al front de l’Ajuntament, ofereix un triple resultat polític força negatiu:
·         El pacte de govern ecoconvergent no podria repetir perquè perd la majoria absoluta. No és de estranyar, només ho aproven ells que hi formen part i amb prou feina. 
·         La seva formació no millora resultats. Pot perdre un regidor o en el millor dels caos mantenir-se i la seva valoració personal es mante al mateix nivell que fa 4 anys quan estava a l’oposició.
·         Els seus socis (CiU) perdrien 1 regidor dels quatre que ara tenen i la seva cap Rosa Maria passa de ser la política més ben valorada de Sant Feliu a la tercera.
És a dir, desprès de 3 anys de govern i en el pitjor moment del primer partit de l’oposició, amb prou feines aconsegueix mantenir-se i els socis paguen la presencia en el govern perden regidors i popularitat.
Davant aquest fracàs, enlloc de rectificar l’alcalde es prepara per abundar en l’error. 

Sant Feliu és majoritàriament d’esquerres i no és independentista. 
Però malgrat això vostè decideix tancar-se la porta a una possible entesa entre les esquerres en lloc d’explorar les possibilitats que li oferim.
Vostè es fa el ofès -magnificant el fet de la presentació d’un recurs que vostè mateix incitava a que es presentés - per imposar al seus, a ICV i a EUiA, però també a la ciutat la seva obsessió personal de no pactar amb el PSC i així justificar la cessió del protagonisme en el govern municipal a una majoria nacionalista de caràcter independentista, tot i que sap que aquesta opció no es majoritària a la ciutat i que, fins i tot, només compte amb el suport de la tercera part de la seva formació.
Sr. Alcalde, asserenis, recapaciti i no es precipiti. Abandoni la seva vocació de porter polític, decidint quina porta s’obra o quina es tanca. 
Això en últim extrem ho decidiran els veïns i les veïnes de Sant Feliu amb el seu vot l’any que ve i tots haurem de respectar el paper i el lloc allà on ens posin.
Sincerament faria bé en no tancar-se portes, no fos cas que fruit de la complexa aritmètica política que hores d’ara s’albira les acabi necessitant i això li acabi generi problemes en el futur a vostè però sobre tot a la ciutat de Sant Feliu.