dilluns, 17 de juliol de 2017

Per la igualtat, la cohesió i la justícia social.

El PSC segueix treballant per impulsar que la igualtat, la cohesió i la justícia social estiguin al cap davant de les polítiques que impulsem des del govern de la ciutat.

Aquest ple ha estat una clara demostració d’això, mentre la nostra iniciativa permetia aprovar el "Rescat Social" i  "El Pla d'habitatge, és a dir allò que afecta a les persones, al seus drets i la seva qualitat de vida, d’altres intentaven desviar l’atenció cap estèrils debats sobre consultes no convocades com PP i C’S o com ERC, PP i Veïns intentaven crear dubtes – evidentment sense cap prova - sobre la netedat de l’acció del govern en relació a l’avançament del seu sou a un funcionari municipal, mitjançant el forçat i inútil intent de reprovació de l’actuació de l’Alcalde  quan ja s’havien corregit els defectes formals.
 

Al PSC  aquests gesticulacions histriòniques i intranscendents  no ens fan perdre ni un moment ni ens desvien dels nostres objectius fonamentals: garantir els drets bàsics per a tothom, fer de Sant Feliu un espai d’oportunitats on desenvolupar els projectes vitals de les persones que la conformen i mantenir la ciutat neta i endreçada.

Un Pla de Rescat Social i un Pla d’habitatge, fet amb les persones i per a les persones que suposen, com es diu ara, un full de ruta que atengui les cinc dimensions fonamentals dels drets basics de la ciutadania: Alimentació, Habitatge, Educació, Treball i Autonomia Personal i amb les que promovem la igualtat d’oportunitats de les persones al llarg de totes les etapes de la seva vida si ho necessiten. Ja sigui a la infància amb  escoles Bressol o servei de menjador, mitjançant la tarifació social segons el nivell de renta amb un topall màxim de 195€, que el PDeCAT (antiga Convergència) volia augmentar-lo a 220€, ajudes al lleure, els llibres escolars, a les beques menjadors, sortides  escolars, el cas de discapacitat monitors per garantir el lleure del infant. A la Joventut amb espais de lleure, com ara el nou Casal de Joves, el carnet Jove, la formació i ocupació o l’habitatge assequible. O a la seva maduresa garantint-los al màxim la seva autonomia personal i dignitat, ja sigui ajudant-los a adequar els seus habitatges perquè pugui seguir vivint el màxim de temps (ascensors, plats de dutxa, etc.), o generant una oferta de Pisos Assistits amb serveis comunitaris per quan això no sigui possible, com sempre ha defensat el PSC, o mitjançant el Servei Atenció Domiciliaria o la teleassistència (gratuïta pera  a tothom que cobri menys de 1000 €) o el manteniment del Carnet Blau i les seves prestacions, també amenaçat pel PDeCAT que demanaven treure’l.
Tot això sense, oblidar les situacions socioeconòmiques personal o familiars que necessiten de suport, fins que no es recuperen, pel que fa a l'habitatge de lloguer social, el pagament d'aigua i llum i la possibilitat de formació i ocupació  per aturats de llarga durada.


Això es que fem: que tothom tingui les mateixes oportunitats sigui quin sigui el seu nivell econòmic i pugui exercir amb plenitud els seus drets lliurement.