dissabte, 26 de febrer del 2011

Colors Mediterranis, de Valentín Lozano

Sempre és un plaer tenir una conversa amb el Valentín Lozano. No cal que parli de pintura. Les seves paraules t’impregnen de pau, armonía, experiència, ordre i raó. Aquesta manera de fer les coses les va aplicar  ahir en la sala d'exposicions del Palau Falguera, en la inauguració de l’exposició de les seves pintures que porta per nom  “Colors Mediterranis”. Cada pinzellada de les seves teles expressa un sentiment dels racons de la seva terra andalusa, a la qual li fa un homenatge.

Aquesta exposició és el primer esdeveniment de les activitats programades per l'Ajuntament i les entitats culturals andaluses de Sant Feliu per commemorar el Dia d'Andalusia.

En Valentín també  ens va oferir una petita mostra d'art flamenc, i ens va cantar alguns petits versos de poetes andalusos acompanyat d’una guitarra espanyola.



Després vaig assistir al sopar del 84è aniversari del Club Bàsquet Santfeliuenc, que organitzava aquesta entitat i que es va fer en la sala Ibèria. Allà  ens vàrem retrobar amb moltíssims membres del club, tant directius com jugadors i jugadores de les seves respectives categories, antics jugadors i amics que tenen un vincle amb el CBS, al qual li desitjo molts èxits esportius, com a tots els equips que representen la nostra ciutat.

dilluns, 21 de febrer del 2011

Visita al Barri de Roses Castellbell

El dimecres d’aquesta setmana he estat al Barri de Roses-Castellbell, acompanyada dels meus companys d’equip, Maria Tobella, Joan Grisó i Xavier Alegre, per conèixer quines són les propostes de millora i prioritats dels veïns i veïnes i comerciants del barri.

Ens varem trobar al Centre Cívic Roses, amb el president de l’Associació de Veïns del Barri Roses-Castellbell, Sr. Silvestre Gilaberte, i prop d’una vintena de veïns i veïnes del barri.

Varem visitar el Centre Cívic Roses, on l’Associació de Veïns i el Casal de la Gent Gran del bari tenen la seva seu, i que properament veurà millorat el seu sistema de climatització.

Vaig visitar la plaça de la Cooperativa. En la seva part posterior, vaig comprovar l’estat de les obres del sector Egea, on s’hi està construint vivendes de protecció oficial, un aparcament soterrat, una superfície per desenvolupar el comerç i un espai públic on hi tindrem diferents elements per l’oci esportiu i social (bàsquet, ping pong, etc.).


Varem visitar l’Institut Olorda. El qual a partir del pròxim curs, serà un centre de referència de la comarca, ja que s’hi impartirà el batxillerat artístic en les seves dues besants, tant la de dansa, teatre i música, com la de tractament de la imatge i comunicació.

Durant el recorregut varem constatar que en el c. de  Daoíz y Velarde es va fer una gran remodelació, gràcies al Fons Estatal per a l’Inversió Local de l’any 2009. Respecte al carrer Verge del Pilar, els veïns em van demanar la reparació d’un pas de vianants que no compleix els criteris d’accessibilitat y que és molt utilitzat al estar pròxim a un comerç, y que aquest pas properament s’arreglarà. El Sr. Fontanilla va incidir molt en la necessitat de la poda dels arbres del barri, que es realitzarà tenint en compte el programa de poda i la tipologia de l’arbrat.

També els vaig dir als veïns, que la Junta de Govern ha aprovat un projecte de remodelació i millora del carrer del Tibidabo, que farà que es converteixi en un tram de plataforma única.

Els veïns em van mostrar el seu agraïment per la nova il·luminació amb tecnologia LED, que hi ha instal·lat en els carrers de Carles Buigas, Joan de Batlle, Verge del Pilar, Daoíz y Velarde, Sant Gabriel i Joaquim Prats. Recentment, també es van canviar els bancs de la plaça de la Cooperativa i del carrer de Joan de Batlle.


divendres, 18 de febrer del 2011

Encuentro con la diputada Eva Granados

Este miércoles recibimos en la Agrupación del PSC a la Diputada del Parlament Eva Granados. Eva Granados se encarga de temas de Política Social y nos visitó para interesarse por el estado actual del soterramiento de las vías del tren a su paso por Sant Feliu de Llobregat.


El portavoz del Grupo Municipal Joan Grisó y yo misma, le explicamos la situación actual i la mejora urbana que representará. Granados mostró todo su apoyo desde el Grupo Parlamentario para ayudar en lo que sea necesario para la firma del convenio entre el Ayuntamiento y la Generalitat, para que se lleve a cabo próximamente.

dimecres, 16 de febrer del 2011

Festa de la Plantada del Roser

Aquest diumenge dia 13 de Febrer vaig anar a la celebració de la vuitena edició de la Festa de la Plantada del Roser en el Parc de la Torreblanca, que ha organitzat l'Associació dels Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat i l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

Vaig estar compartint una agradable estona amb les persones que feien la botifarrada popular i amb la gent de les diverses parades de venda de rosers i estris. També es va dur a terme un taller per aprendre a cultivar i cuidar els rosers, per promoure el coneixement de les roses i difondre la cultura i la tradició roserístiques de Sant Feliu de Llobregat com a Ciutat de les Roses, de la que en Pere Dot va ser el seu gran precursor, i del que admiro i reconec la tasca tant important que va fer en el seu àmbit. Em vaig animar i vaig plantar un parell de rosers en companyia dels amics i coneguts que ens trobàvem allà.


També es va fer el concurs de dibuix infantil sobre temes relacionats amb les roses, en el que els nens i nenes van expressar les seves experiències a través dels colors i les aquarel·les, i es va iniciar temporada de sardanes a Sant Feliu de Llobregat. Em vaig afegir a la rotllana, i la propera vegada que podrem gaudir-les, serà per la Diada de Sant Jordi, i en les seves actuacions programades fins al mes de novembre.

Aprofitant aquest esdeveniment, la setmana passada varem obrir una nova porta d’accés al parc, que es troba ubicada al terme municipal de Sant Feliu de Llobregat al costat de la parada del Trambaix. Amb aquesta nova porta, els veïns i veïnes de Sant Feliu de Llobregat tenim un més fàcil accés al Parc de la Torreblanca i al Consell Comarcal.

diumenge, 13 de febrer del 2011

Sóc d’esquerres

Algunes vegades alguna persona em pregunta si estic polititzada, ja que sóc l’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, que represento el PSC, però no sóc militant. Com sabeu sóc independent, ja que l’alcalde Juan Antonio Vázquez va confiar en mi i em va proposar formar part del seu equip.

El meu avi va estar a la presó Modelo per motius polítics i en un moment donat va aconseguir exiliar-se. Va travessar els Pirineus a peu i es va instal·lar a Clermont-Ferrand. La meva  àvia estava embarassada i va anar a reunir-se amb ell, però a Osca va haver de parar, per que va tenir el seu fill (el meu pare). Abans però, l’àvia havia perdut un altre fill de malaltia, agreujada a causa dels trasllats i les males condicions de vida que patien.

La política ha jugat un paper important en la història de la meva família i la meva vida, difícilment podria definir-me com a no polititzada o apolítica, una cosa es que sigui independent i una altra que no consideri important la política i els valors de l’esquerra per fer el món tal i com penso que ha de ser.

Com jo, moltes famílies em deixat enrere parts importants de les nostres vides. Hem perdut molt. Hem perdut salut, hem perdut vides...

Aquests fets m’han marcat tant profundament que fan que si m’he de definir, em defineixo d’esquerres. Sóc una persona d’esquerres, filla d‘una família de republicans que va haver d’exiliar-se a França. El meu pare treballava a l’obra i la meva mare es dedicava a mercats ambulants, treballo des dels 14 anys, sóc una lluitadora i sé el que costen les coses. Sé que molts i moltes de vosaltres prendreu això que explico com a propi, per les similituds que segurament pot tenir amb les vostres històries personals o familiars, i que segurament ens defineix en la manera que tenim d’entendre la vida.

dimarts, 8 de febrer del 2011

Visita en el barrio de CAN MAGINÀS

Prosiguiendo con las visitas a nuestros barrios, el pasado jueves día 3 de febrero  estuve en el barrio de Can Maginàs, acompañada por mis compañeros de equipo, Josep Lluís Fernández Burgui, Joan Grisó, Maria Tobella y Xavier Alegre. Empezamos en la plaza de Can Maginàs, donde nos encontramos con vecinos y vecinas del barrio y con las representantes de la Asociación de Vecinos de Can Maginàs y su presidenta, Sra. Teresa Gabarri. Entramos en la masia, en donde se han visto aumentados los espacios de despachos y de aulas, donde la Asociación de Vecinos de Can Maginàs realizan sus actividades. Charlamos sobre las diversas ofertas dinámicas que  la Asociación de Vecinos de Can Maginàs lleva a cabo tales como deporte, refuerzo escolar para niños y niñas, funk, etc.

Los vecinos solicitaron que se mejorara el alumbrado en la zona de juegos infantiles de la plaza de Can Maginàs y en las escaleras que bajan al paseo del canal, y la poda de árboles, que en ocasiones tapan la luz, y que justamente en esos momentos se estaba realizando, atendiendo el programa de poda de los árboles de la ciudad. Otras peticiones fueron que se arreglara la pilona de acceso a la plaza y pequeños problemas de pavimento que se repararán durante los próximos días.


Juntos visitamos la escuela CEIP Arquitecte Gaudi i la Escola Bressol Fàbregas.

La Escola Bressol Fràbregas se trasladará en la ctra. del Sànson a finales de 2011, creciendo en 2 aulas más, que significaran 53 nuevas plazas, hasta alcanzar un total de 127. Aprovechando el traslado, será el momento de ponernos en contacto con la Generalitat, para que haga obras de reforma en el CEIP Arquitecte Gaudí.

También visitamos el Centre de Desenvolupament Infantil i Antenció Precoç, ubicado en el paseo del Canal, formado por un equipo de profesionales, que en colaboración con el Ayuntamiento ofrece un servicio gratuito para niños y niñas de 0 a 4 años, preparados para detectar y tratar alteraciones y patologías físicas y psíquicas, que los padres o educadores pueden notar en su desarrollo durante los primeros años de vida.

dilluns, 7 de febrer del 2011

El civisme és cosa de tots i totes

Article publicat a El Far, el dia 04/02/2011

A Sant Feliu apostem decididament pel civisme i per la col·laboració ciutadana en l’entorn públic com a prolongació de les nostres llars i seguim treballant per trobar solucions als problemes que afecten el manteniment del bon estat de la via pública.

El passat mes de juliol l’Ajuntament va aprovar l’ordenança municipal de civisme, que pretén fer de l’espai públic un lloc més cívic i alhora contribuir a la millora de la convivència ciutadana. En aquest sentit, el treball dels agents cívics contractats l’estiu passat va ser clau per difondre la nova ordenança i per informar la ciutadania sobre la necessària contribució a la convivència i al manteniment de la nostra ciutat, perquè el civisme és cosa de tots i de totes!

Enguany a través del Servei d’Ocupació de Catalunya i el projecte Treball als barris comencem una nova campanya, “Entre tots i totes, Fem Barri”. El seu objectiu és la qualificació professional de més agents cívics en matèria d'educació mediambiental i cívica. Així, desenvoluparan tasques d'informació, sensibilització i conscienciació ciutadana sobre l'entorn urbà, la cura del mediambient, la convivència i el civisme.

Sant Feliu també disposa del Servei Municipal de Mediació Ciutadana per gestionar i resoldre conflictes de veïnatge i comunitats, amb l’objectiu de millorar la convivència i la qualitat de vida de la ciutadania.

I és que des de l’Ajuntament defensem el civisme i la convivència, però perquè siguin una realitat necessitem la implicació de tots els veïns i veïnes de la nostra ciutat.

dimecres, 2 de febrer del 2011

Visita en el barrio FALGUERA

El Viernes dia 21 estuve en el barrio donde vivo, el barrio Falguera, acompañada de mi equipo. Empezamos el recorrido delante del Palau Faguera, paseamos hacia la calle Ramón y Cajal, calle Sant Josep, calle Remigi Guix, calle Jaume Ribas, calle Joan Antoni Samaranch i calle Rupert Lladó.

Nos alegramos de encontramos con el Presidente de la AAVV Falguera, Sr. Francisco Romero y diferentes vecinos y vecinas del barrio. Entramos en diferentes comercios para conocer las inquietudes y prioridades de los comerciantes y vecinos del barrio. Las demandas que me hicieron eran las de poda y iluminación de la c. Sant Josep, entre la c. Ramon y Cajal i la c. Joan Antoni Samaranch. Respecto a la iluminación, he comprobado que ya está reparada.

Hay que destacar que en la calle Barcelona y la calle Josep Teixidor, ya disponen de iluminación del tipo LED desde la ultima reforma hecha durante el verano pasado, y que en las calles Rupert Lladó y calle Barcelona, debido al Fondo Estatal de Inversión Local, se hicieron mejoras consistentes en plantar nuevo arbolado, pavimento, iluminación y aceras.

También pusimos en funcionamiento el sistema de semáforo instalado en el cruce de las calles Rupert Lladó y calle Sant Josep, ya que por el tránsito que soporta, la seguridad de los peatones, ahora esta más garantizada.


Los vecinos también me comentaron que se ha notado la renovación de más de 60 bancos en el Barrio Falguera, que se hizo el pasado mes. Otros temas que surgieron muy importares fueron el desdoblamiento de la calle del Pla, desde la piscina de l’Escorxador hasta la calle Rupert Lladó, y el estado del lago del parque del Llobregat, ya que debido a la falta de agua , se tuvo que vaciar, y a partir de ese momento ha quedado pendiente su reparación y mejora, así como una remodelación y mejora de la plaza Alfons Comín y de la plaza Rafael Alberti.

También me alegro, porque conjuntamente con la AAVV Falguera, queremos estudiar la posibilidad de instalar próximamente diferentes elementos deportivos en el parque del Llobregat.


Quiero deciros que en ocasiones por la intensidad de las visitas, se nos hacen un poco cortas y nos quedan cosas por decir. Por este motivo os animo a participar escribiendo vuestros comentarios, con la intención de buscar las soluciones más adecuadas que nos ayuden a convivir de una forma más cómoda y agradable.

dimarts, 1 de febrer del 2011

Visita en el barrio de CAN CALDERS

El pasado jueves 20, con mis compañeros de equipo, Josep Lluís Fernández Burgui, Xavier Alegre, Joan Grisó y Maria Tobella, nos encontramos en el barrio de Can Calders con el presidente de la Asociación de Amigos de la Calle Santa Creu, Sr. Romo, con el presidente de la AAVV del Barri de Can Calders, Sr. Francisco Jiménez, con el presidente de la Peña Bética, Sr. José Manuel Colmenero y diversos miembros de asociaciones y  vecinos y vecinas del barrio. Paseamos por el barrio de Can Calders, iniciando un recorrido en la calle Santa Creu, después por la calle Francesc Sáez, paseo Comte de Vilardaga, rambla Marquesa de Castellbell, calle Joaquim Monmany y calle Mas Lluí.

Juntos visitamos las escuelas CEIP Joaquim Monmany y CEIP Pau Vila, el mercado de las Galerías y la Plaza de Laujar d’Andarax.

Se nota la importante inversión efectuada en el barrio, gracias a la Lei de Barrios, que permitió una renovación integral de la Plaza de las Roses, plaza de la Xocolatada, calle Agustín Domingo, calle Santa Creu, calle Francesc Mestres, y la c. Can Calders y su parte posterior.

 

Vi algunos detalles importantes, como los  salientes de los bordillos para que los coches no se suban a la acera de la calle Agustín Domingo, que disponen de una baranda para evitar tropiezos accidentales.

Los vecinos me pidieron que se acabara el tramo de la calle Agustín Domingo, entre las calles de Francisco Sáez y del paseo Comte de Vilardaga, que no está incluida en la ley de Barrios, y también me pidieron la poda de los árboles en la Rambla Marquesa de Castellbell, entre el paseo Comte de Vilardaga y la Riera de la Salut. Esta poda se hará en verano, según el programa de poda, por las características de este tipo de árbol, y el resto de árboles de la calle Joaquim Monmany, en la plaza Ferrer i Guàrdia, plaza de la Xocolatada i la plaza Laujar d’Andarax.

También hablamos de las molestias que ocasionaban la batería de contenedores soterrados que hay en la rambla Marquesa de Castellbell, entre el ambulatorio y la Riera de la Salut, aunque recientemente, el sistema de jaula ha sido sustituido por el de plataforma elevadora, que permite extraer la basura de una forma más silenciosa y limpia.


En el Barrio de Can Calders, últimamente se han llevado a cabo diversas actuaciones en la vía pública, ya que por el uso y desgaste, requerían un mantenimiento.