dissabte, 28 de gener del 2012

Parlem de valors

Ens trobem en un moment històric molt difícil on la situació econòmica és realment complicada, i moltíssimes famílies no tenen garantits els mínims recursos per arribar a final de mes.

Des de l’Administració i les Institucions Públiques, i molt especialment des dels Ajuntaments, podem i hem d’actuar per reduir al màxim les desigualtats. No és una qüestió d’esquerres o dretes, és una obligació dels partits que governen i dels que estan a la oposició.

És el moment de transmetre els nostres ciutadans confiança, consens i millora de les formes de fer política, que ha de comportar transparència, compromís i respecte, però sobretot la gestió i administració dels recursos municipals en benefici del conjunt dels ciutadans. I en aquest marc i des del respecte i la lleialtat discrepem amb el govern municipal, si considera que en aquests moments han d’anar sols i no han de tenir en compte per a res, la resta de grups que formen part de l’Ajuntament.

I era important començar amb el nostre ideari, per poder parlar de VALORS. Perquè no hi ha res més honorable que dedicar tots els teus esforços, el teu temps i una part de la teva vida a la ciutat on vius i estimes.

Tots els que hem estat membres d’aquest Ajuntament, com alcaldes i alcaldessa, com a regidors i regidores i com a treballadors i treballadores municipals ens hauríem de sentir orgullosos i no hauríem d’admetre que ningú, absolutament ningú i encara menys si ha tingut responsabilitats municipals com a treballador o regidor, pugui atacar la honorabilitat de tots nosaltres.

Quan s’ataca com s’ha atacat en aquests últims anys els representants que han estat escollits pels ciutadans, com el Regidor Josep Lluís Fernández Burgi, de CiU, i especialment als que han estat els seus màxims representants com l’alcalde Juan Antonio Vázquez i l’alcaldessa Lourdes Borrell Moreno, ambdós del partit socialista, i els ataca amb tanta virulència com ho ha fet el president de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes, amb denúncies als mitjans de comunicació o davant els tribunals, que han acabat arxivant-se, s’està erosionant els fonaments de la convivència política i s’està destruint la confiança del poble de Sant Feliu en els seus representants. En tots, perquè s’ha volgut associar política i corrupció, però sense que cap jutge o tribunal, hagi donat mai la raó a cap denúncia.

Per això vull parlar de VALORS, perquè un ex-regidor que també ha estat treballador municipal, i que durant anys mitjançant la Federació d’Associacions de Veïns i a títol particular ens ha volgut donar lliçons d’ètica, que ha considerat que tenia la força moral de demanar públicament el vot pels que representaven el seu concepte d’ètica en la vida pública,i que ha volgut convertir-se sense que ningú li hagi legitimat, en jutge acusador contra els regidors i alcaldes d’aquest Ajuntament, erosionant la convivència política, i per desgràcia tenint ressò en alguna formació política, pensant probablement en els rèdits electorals que els hi podia aportar.

Ens ha demostrat que el seu VALOR no era l’ètica, sinó la COBDÍCIA, el fet que ens ha portat al moment més difícil de la nostra història recent, a les majors desigualtats en la societat que coneixem, a la major incertesa pel futur dels joves i dels jubilats, excepte per ell que se l’ha assegurat molt bé, gràcies als diners de tots els veïns i veïnes de Sant Feliu.

A aquesta persona se li ha indemnitzat per ordre d’un Decret de l’alcalde actual, Sr. Jordi San José (ICV), amb més de 55.000€, perquè quan es va jubilar al complir els 65 anys, l’anterior govern del PSC i CiU va considerar, d’acord amb els informes tècnics, que la plaça que ocupava no era necessària, i per tant un cop arribada a l’edat de jubilació, no podia continuar treballant fins els 70 anys, (quedant-li un premi de jubilació per conveni i el cent per cent de la seva pensió).

Per aquest motiu els socialistes hauríem esperat a que fos un tribunal de justícia qui decidís si aquest senyor tenia raó o no. Respectem la decisió de l’alcalde i no volem parlar de legalitats, però com dèiem al principi aquesta decisió s’hauria d’haver consultat a tots els partits, i se’ns hauria d’haver escoltat abans de prendre la decisió de no anar als tribunals. En canvi, aquest nou ric gràcies als impostos dels veïns i veïnes de Sant Feliu, ha pagat una pàgina sencera d’un diari, per justificar l’injustificable i continuar atacant els representants socialistes.

Però si parlem d’ètica hauríem de parlar de l’anterior alcalde, Juan Antonio Vázquez (PSC), que quan va renunciar a l’alcaldia va anar a l’atur, però sense cobrar cap indemnització, o la posterior alcaldessa en les llistes socialistes, que he tornat a viure del mateix negoci familiar, o l’anterior regidor Josep Luís Fernández Burgui (CiU), metge que continua en l’àmbit de la medicina o la resta de Regidores i Regidors socialistes que han tornat a les seves antigues feines, sense que ningú s’hagi enriquit ni un euro pel seu pas per l’Ajuntament, com no pot ser d’una altra manera.

Per això els socialistes ens sentim totalment legitimats per parlar de VALORS, i a exigir a aquest senyor que torni a l’Ajuntament els més de 55.000€ que ha rebut d’indemnització, per tal que es puguin dedicar a famílies sense recursos o a combatre l’exclusió social a Sant Feliu.

Si no ho fa, no estarà legitimat per parlar d’ètica, ni per donar cap lliçó a ningú, i deixarà ben clar que al llarg d’aquests anys, únicament ha perseguit el benefici personal, i el seu únic valor és la COBDÍCIA.

Al govern municipal li volem fer un prec. Que amb tots els grups politics, tinguin representació municipal o no, lluitin per restablir la confiança en la política, i per arbitrar consensos per tirar endavant aquesta ciutat, amb el compromís de tots els grups, davant els difícils reptes que tenim per endavant amb una situació econòmica tan excepcional, per tal d’evitar l’exclusió i limitar al màxim les desigualtats.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

¡Olé, olé y olé!¡Si señora! 100% contigo Lourdes!

Juan Antoni Ciller ha dit...

Molt bé Lourdes et felicito pel teu últim escrit en el bloc. M'alegra molt especialment que després de tants anys sense saber de tu, segueixis amb les mateixes il•lusions i amb les mateixes idees progressistes i una gran lluitadora: No se si t'acordes de mi. Sóc Joan Antoni el marit d'Ana Marí Rivera i ara també company teu com a regidor del PSC a l'ajuntament de Mataró. Et felicito per la teva lluita i et dono ànims perquè prossegueixis, (el mateix que jo) en la lluita pels més desprotegits…Un petó molt fort per a tu i la teva família….Joan Antonio

Aire ha dit...

Molt bé dit.

Haurem d'intentar entre tots canviar tot una mica perquè cada dia estem pitjor. Jo put explicar-te el meu cas, treballo des de fa 22 anys a una empresa d'aqui de Sant Feliu, tinc feina i em fan fora perquè segons l'empresa no soc productive quan tant el sindicat com tots saben que soc la que porta la feina, però és una excusa per poder tancat i fer fora a la gent per quatre duros. És una vergonya que estiguin aprofitant i tanta gent ho passi mal