dijous, 10 d’octubre de 2013

La Festa de Tardor

Les entitats i les colles han preparat amb molt d’esforç, ganes i il·lusió les Festes de Tardor,  que son el nostre patrimoni cultural immaterial més valuós que tenim com a ciutadanes i ciutadans de Sant Feliu.

Aquest any l’Albert Moya serà el Mocador d’Honor. L’Albert  és una de les persones que ha treballat durant molts anys per a la difusió de la cultura popular a la nostra ciutat, a la nostra comarca, a Catalunya i a Europa. En la seva última etapa com a President dels Gegants de Catalunya varem treballar plegats per portar la seu dels Gegants de Barcelona a Sant Feliu, i instal·lar-la a “La Nau” de Can Bertrand, per convertir-la  en un centre de difusió i coneixement de la cultura popular i sumar-se d’aquesta manera així al projecte de ciutat que teníem a l’anterior govern municipal.

Vull aprofitar i felicitar l’Associació de Veïns Roses de Llobregat per a la seva iniciativa de canalitzar les queixes ciutadanes davant de la paràlisi del nostre Govern Municipal. Amb això també vull animar la resta d’associacions de veïns que canalitzin també les queixes ciutadanes. Fa dos anys amb el canvi de Govern, el PSC va crear una Oficina Municipal a la segona planta de l’ajuntament, oberta tots els dimarts al mati i sense hora prèvia, precisament per ajudar els ciutadans amb les seves queixes que no troben resposta en el Govern de la Ciutat.

També vull aprofitar aquest escrit, desprès de la carta oberta i del article publicat al Diari sobre la critica a la gestió i a l’organigrama municipal, per part de ISF (Independents per Sant Feliu), per recordar les ciutadanes i ciutadans i també a  ISF,  que els càrrecs de confiança, directius eventuals, dedicacions exclusives, amb el que salarialment implica, l’organigrama, la gestió, l’augment de taxes i de l’IBI, els nous impostos, com el de tinença d’animals de companyia, el copagament de teleassistencia i la renúncia la CUAP (Centre d'Urgències d'Atenció Primària) ha estat possible amb els vots a favor de les dues regidores de ISF que formen part del Govern Municipal i que tenen dedicació exclusiva. Sense aquests vots el govern hagués estat en minoria i res de tot això hauria passat.

Des del PSC tenim molt clar que el model de les Festes de Tardor, com de totes les Festes, no son  patrimoni de cap partit. La Festa és el patrimoni cultural de totes les ciutadanes i ciutadans, articulat a través de les colles i de les entitats de la nostra Ciutat .

Ara son moments d’estar al costat de les persones i de convertir la nostra ciutat en un espai d’alegria, on s’ha de gaudir amb l’esperança d’un futur millor. Per això les Festes de Tardor han de ser coherents amb el moment en el que vivim.

Compartir i gaudir aquestes festes amb les entitats i les colles que porten tant de temps treballant per preparar aquest moment, és la millor manera de agrair-les tant esforç, dedicació i il·lusió.


Bones Festes de Tardor!