dilluns, 18 d’abril del 2016

Ni una més!

Segons les dades proporcionades pel Ministerio de Sanidad y Servicios Sociales e Igualdad, entre els anys 2005 i 2015, a Espanya hi ha hagut 683 víctimes de violència de gènere. En el que portem de 2016, ja en són 14 i se n’ha de sumar-ne una de més…

Aquest 14 d’abril a Sant Feliu de Llobregat, hem viscut l’enèsim acte de brutalitat masclista, l’assassinat de la nostra veïna, la Cristina, a mans de la seva parella.

No hi ha explicació a un acte d’aquesta magnitud en el que s’assassina una dona i deixa una nena de 8 anys òrfena i una família trencada.

En la nostra societat, que es fa dir culta i avançada no podem tolerar cap mena d’actitud masclista i més si volem la igualtat entre els homes i les dones. Els nostres governs han d’entendre que la educació és bàsica per garantir la formació en igualtat i en valors no sexistes. La creació d’estereotips masclistes que utilitzen la dona com un objecte, no ajuden de cap manera a aconseguir-lo.

És necessari un pacte d’estat, no subjecte a vaivens polítics, per eradicar del nostre sistema educatiu els comportaments sexistes i de submissió de la dona, que encara son defensats per determinats sectors de la nostra societat.

Animo a totes les dones a no tolerar cap actitud de control o de violència, tant verbal com física, per part de les seves parelles, i demano a l’Estat i a la Generalitat que incrementi l’esforç i les mesures per lluitar contra la violència de gènere.


NI UNA MÉS!