dissabte, 2 de juliol del 2011

En el Primer Ple el nou govern s’apuja el sou

En el primer  Ple municipal, aquest dijous dia 30 de juny, el nou equip de govern format per  ICV-EUA i CIU  van decidir augmentar els salaris, entre un 20-25%.
Parlem de 650 € bruts mensuals per regidor per 14 pagues les dedicacions exclusives, i de 803 € bruts mensuals per regidor per 14 pagues les dedicacions parcials, amb el seu cost afegit que correspon a la Seguretat Social, sense tenir en compte l’actual  situació econòmica  i les mesures que l’anterior govern format per PSC i CIU varem adoptar al juny del 2010, amb el vot a favor del grups ICV-EUA i PP, en les que es va acordar  baixar els sous, per l’alcalde i tinents d’alcalde amb dedicació exclusiva en un 8%, pels regidors i regidores amb dedicació exclusiva en un 6% i per a als regidors i regidores amb dedicació parcial en un 5%.
Això vol dir que els regidors amb dedicació exclusiva passen de cobrar 2.588,76 € a cobrar 3.238,76 €, i els de dedicació parcial passen de cobrar 1.356,60 € a cobrar, segons formula del Sr. Sant José, si la parcialitat es de 2/3 parts de la jornada 2.159,17€ i si és de 2/5 parts 1.295,50 € mensuals bruts per 14 pagues.
En el Ple vaig demanar al Sr. San José, responsable d’aquesta pujada que mantingués la reducció aprovada al 2010 per totes les forces politiques i que no fes cap augment.
Sr. San José, li recordo que el salari mínim interprofessional es de 641,40 € mensuals.
Amb la seva pujada es podria haver creat ocupació.
Calculi vostè mateix la quantitat d’aturats i aturades de Sant Feliu, que podria contractar a través dels Plans Parcials d’ocupació com ho va fer el PSC en l’anterior legislatura.
¿El Govern del Sr. Jordi San José i de la Sra. Rosa Maria Martí podrà mirar a la cara dels aturats i de les famílies de Sant Feliu que cobren sous en el millor dels casos mileuristes, amb les dificultats que tenen avui en dia?
Els funcionaris i el personal laboral d’aquest Ajuntament, que des de l’aplicació del Reial Decret-Llei 8/2010 perceben un 5% menys de mitjana en les seves nòmines són els que a través de les tasques que tenen assignades fan que funcioni l’administració que ha d’oferir serveis a la ciutadania, i no és just que recaigui només sobre les seves esquenes el pes de les retallades econòmiques.
Ara potser podrem començar a entendre el perquè d’aquest pacte de govern entre CIU i ICV-EUA.
Nosaltres, els del PSC estem molt orgullosos de la feina feta aquesta passada legislatura, de la creació de llocs de treball i dels diferents plans de formació i ocupació local que varem posar em marxa.
I per suposat si la responsabilitat de governar fos nostra, continuaríem treballant en la racionalització de la despesa.

24 comentaris:

Anònim ha dit...

Si es treballa per l'ajuntament i es fa amb ganes,coordinant be. Crec que això per a mi no te importància.Amb l'alcaldia passada també tenim gent en l'atur i l'ajuntament no funcionava com calia dons hi ha moltes coses que van quedar penjades

Anònim ha dit...

Feu difusió de la pujada a la ciutadania de Sant Feliu!
D' aquesta manera diuen que estaven disposats a escoltar al indignats! poca vergonya! Així és com desmereixen a la classe politica! I vosaltres l' oposició us quedeu així en un simple comentari en un blog?

Anònim ha dit...

Jo soc traballador de aquest Ajuntament i crec que es té que tenir molt poca vergonya el fet del augment de sou dels nostres governants, que son els que desideixen la retallada dels nostres sous, quant arribi l'hora de la negociació de conveni també demanarem un 20% d'augment de sou per recuperar la retallada del 5% i les diferents congelacións de l'IPC al llarg dels anys.

Anònim ha dit...

Tots els polítics sou la hòstia!!!

Anònim ha dit...

Soc traballador d'aquest Ajuntament i vull dir que amb la legislatura passada també tenim gent en l'atur i la retallada del 5% del nostre sou, a més amb molts llocs de confiança i assesorament i tot així l'ajuntament no funcionava com calia, i ara entra un nou govern i amb la crisis que pateix el poble us "pujeu" el sou, que poca vergonya entre uns i altres.

Anònim ha dit...

No hi ha dret, punto pelota! cal fer ressò de cara a la ciutadania d'aquest augment, per a que es tingui present i consciència d'aquest fet!

Anònim ha dit...

Quina poca vergonya, alguns es pujant el sou i altres estem a dia 5, i no hem cobrat.
Mai s'avia vist aixo...
Quan un ajuntament descompte minuts del sou, amb MATRIX i desprès no es capaç de afrontar coses?
Atentament Sr. San Jose, no crec que sigui apropiat pujar sous, quan no heu acabat de pagar sous...

Anònim ha dit...

Jo treballo a l'ajuntament i encara estic esperant el sou del mes passat! Quina escusa hi ha??

Anònim ha dit...

No es una escusa ni som una sola persona.
No ens interessa ni la política, ni els vostres debats, nomes el nostre poble.
no som d'una banda ni de un altre.
Nomes comentem el que veiem.
Gracies a la ideologia i els canvis de Lourdes, nosaltres tenim treball.
En canvi fins ara encara no s'ha fet efectiu, quan et menteixen una i altra vegada, quan el banc no espera, i et retorna rebuts.
Que fas u pagues de la teva butxaca? ho reclames el que es vostre?
Si aixi es com funciona el sistema, millor tirar-lo pel terra.
Nomes saben que pujar els sous a les persones de sempre, no us adoneu que aixi el rics encara mes rics i el pobres cada vegada mes pobres?
Que es pretén aconseguir? no son escuses son fets.

Anònim ha dit...

Personalment es preferix una persona, que doni mes treball al seu poble, que una persona que engrossí la conte de "mileuristes", amb la crisis que hi ha.
No esta be quan hi ha persones al poble que amb aquesta pujada es podria fer front les situacions.

Anònim ha dit...

No se de que ens queixem, aquest govern al seu dia va deixar un deute de 1000 milions de pesetes i a sobre els tornen a votar jajajaja quina ciutadania tenim mes inculta, ja ens esta bè, jo em pujaria el sou el 100 per 100.

Anònim ha dit...

En eso tienes razon cuando se fueron estos tan "progres" de IU ademas de una deuda importante dejaron el pueblo que daba asco, tercermundista para ser una capital de comarca, siendo apolitico al menos los socialistas se han puesto las pilas en modernizar el pueblo, arreglar las calles, los barrios y demas, los ciudadanos no han tenido en cuenta eso y se arrepentiran, pero a lo hecho pecho, lo malo es que quedan cuatro años que se haran muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuy largos. Animo Lourdes y no les dejeis hacer lo que les de la gana, difundir todo esto a nivel nacional, no puede quedarse solo aqui.

Anònim ha dit...

sr. San José, sra. Rosa Mª: POR FAVOR, expliquen a todos los ciudadanos de Sant Feliu de Llobregat PORQUE han subido los sueldos de los regidores. No sólo no los han bajado, no, no sólo no los han congelado, no…NO. LOS HAN SUBIDO.
¿Pueden explicarlo por favor? Si como parece ser, hay un regidor menos, cosa estupenda ya que en teoría es un ahorro en el Ayuntamiento y por extensión para las buenas gentes de Sant Feliu…¿Cómo es que suben los sueldos de un equipo de gobierno que acaba de iniciar su mandato?
¿Cómo es posible que con la actual situación económica que colleva recortes, supresión de servicios BASICOS (las urgencias del Cap El Pla y un largo etcétera… de recortes varios en salarios, con el paro que hay, con la incertidumbre económica para muchos muchos ciudadanos, el equipo que gobernará Sant Feliu DECIDE aumentar el sueldo? ¿Ahora al aumento de sueldo se le llama reestructuración de áreas?. ¿ Yo creo que todos los ciudadanos de Sant Feliu merecemos una explicación.

Anònim ha dit...

Vergonyosa,patetica....... quin qualificatiu podriem buscar que definis el cinisme d' aquesta mesura? No entrem a definir si el sou dels nostres representants politics es o no l adequat per la responsabilitat que detenten. El tema es la inoportunitat extrema del moment escollit.Quin fastic!

Anònim ha dit...

Es que hay cosas, que sencillamente NO SE HACEN

Anònim ha dit...

Hem sembla lamentable tot això... No tenen prou o que??? Ho trobo fortíssim i crec que tot això hauria de tenir un resó a nivell de tot el poble. És increible que amb un mes i escaig de govern s'hagin pujat el sou... és que cada vegada que ho penso "se me pone la piel de gallina". Jo, la veritat, és que no sóc simpatitzant de cap partit, però he de reconèixer que els socialistes heu fet moltíssimes coses bones pel nostre poble (cosa que aquesta colla no va sapiguer fer en tots els anys que vàren estar governant).
S'hauria de convocar una plantada davant del nostre ajuntament o no sé... fer quelcom per tal que sentin que tot el poble estem en contra d'aquesta injustícia que ens han fet!!!

Jordi Cruz ha dit...

Lourdes,
M'interessa saber com ha canviat la despesa total. Vull dir que, si ara els regidors cobren un 25% més i hi ha el mateix nombre de regidors, efectivament s'ha augmentat la despesa. Ara bé, si el nombre de regidors que cobren diners de l'ajuntament ha baixat més d'un 25%, llavors la despesa total hauria baixat.
Pots donar-nos aquesta dada?
Per cert, què és això que ha escrit la gent al teu blog dels carrecs de confiança de l'anterior govern?
Moltes gràcies.

Anònim ha dit...

Realment és INDIGNANT!, No es tracta de justificar el sou per la representació, simplement és una mica de coherència, l'anterior govern, va dur a terme unes retallades salarials, per solidaritat amb el funcionariat i la ciutadania, per la intensa crisis que estem sofrint. A cas hem sortit de la crisis i no ens n'hem adonat?
No té cap sentit que hi hagi un canvi en l’equip de govern i en la situació actual s’aprovin uns augments salarials per aquests, en lloc de generar llocs de feina per a gent que realment ho estigui necessitant, donar algunes beques de menjadors per les famílies amb menys possibilitats o fins hi tot ser un ajuntament estalviador, per a poder afrontar pròximament altres reptes, o com s’expressa anteriorment, pagar els propis sous dels treballadors d’aquest ajuntament. S’HAURIA DE DONAR RESSÓ A LA INGRATA NOTÍCIA!!!
I és fan dir d'esquerres!

Anònim ha dit...

Lamentable el comportament de la Senyora Borrell. Ha demostrat que no sap perdre. Recordo quan ICV quan van perdre l'alcaldia, s'ho van prendre d'una manera que va ser molt criticada (amb tota la raó) i ara fan el mateix, o pitjor. Només llegeixo frases d'una perdedora, demagògia barata i me'n alegro que la Senyora Borrell no segueixi a l'alcaldia.

Anònim ha dit...

Como me gusta la demagogia y si es de una perdedora pues mejor que mejor:

Correo interno;

Donat que, per mitjà del correu electrònic institucional, la portaveu del PSC ha donat a conèixer un article del seu bloc personal en relació a les retribucions de regidors i regidores del nostre ajuntament, vull informar-te directament del que el consistori va aprovar el passat 30 de juny.



Donat que els salaris actuals i els passats són públics, la comparativa entre els salaris actualment existents i els existents fa un any, amb posterioritat a les retallades salarials a la funció pública aprovades pel Govern de l’Estat, és la següent:




Juny 2010

Inici mandat 2011-2015

Alcalde (Juan A. Vázquez)
3.941,28
Alcalde (Jordi San José)
3.941,28

Tinents alcalde (Xavier Alegre)
3.996,69
Tinents alcalde (Rosa M. Martí)
3.512,84

Tinents alcalde (JL Fdez Burgui)
3.612,84
Tinents alcalde (Lídia Muñoz)
3.512,84

Tinents alcalde (Lourdes Borrell)
3.612,84
Tinents alcalde (Manel Carrión)
3.512,84

Tinents alcalde (Maria Tobella)
3.961,68
Tinents alcalde (Manel Martínez)
3.512,84

Regidor 100% dedicació (Joan Grisó)
2.588,76
Regidor 100% dedicació (Manel Leiva)
3.238,76

Regidor 100% dedicació (Rosa M. Martí)
2.588,76
Regidor 100% dedicació (Cinta Daudé)
3.238,76

Regidor Parcial (Teresa Calzada)
1.356,60
Regidor Parcial 2/3 (Mireia Aldana)
2.159,00

Regidor Parcial (Jaume Mañosas)
1.356,60
Regidor Parcial 2/5 (Conxita Fernández)
1.296,00

2 Regidors sense dedicació (Ferran Alberdi i Pilar Argente)

2 Regidors sense dedicació (Joan Serrano i Jaume Mañosas)
0,00


27.016,05

27.925,16

En tots els casos, es tracta de sous bruts i 14 pagues. És oportú recordar, a més, que els regidors i regidores amb dedicació parcial o completa no cobren ni assistència a plens ni comissions informatives, dietes que sí cobren els regidors sense dedicació, siguin del govern o de l’oposició. L’únic canvi introduït és una reordenació de les retribucions entre tinents d’alcalde i regidors a dedicació completa, per una consideració personal meva que calia equilibrar-les, ja que, a part de la representació de l’alcalde en cas de la seva absència, les seves responsabilitats són molt similars, Aquesta redistribució comporta també un increment en la base de còmput de les dedicacions parcials.



En conseqüència, les retribucions aprovades tenen els imports següents:

Increment mensual:
909,11

Increment anual:
12.727,54

Increment percentual:
3,37%






Atentament,



Jordi San José i Buenaventura

L’Alcalde

Anònim ha dit...

Volem els comptes clars!! Ens podrieu explicar quan es cobra a part del sou per assistencia a plens, represents de comissions en altres institucions, etc sabem que l'alcalde i regidors tenen altres "extres", dietes, ... Es podrien fer publiques les seves nomines please? Què esperem per mourens contra aquesta colla d'insensats.

Anònim ha dit...

Qui és un mentider???

Anònim ha dit...

Quan és el proper ple municipal? indignats hem d'estar tots allà!!!

Anònim ha dit...

jjajajajaj jo es que em pixo de riure, torno a repetir aquests ens portaran a la ruina com l'altra vegada.... al temps, el que va costar que l'ajuntament tingues superavit i aixo s'esfumarà en cuatre dies.