dimecres, 2 de novembre del 2011

En sanitat, anem cap enrere

La Generalitat ha comunicat , aquest 17 d’octubre passat, a l’ajuntament el tancament definitiu d’urgències  del CAP del Pla a partir del dia 24 d’octubre de les 24’00h a les 8’00h i l’incompliment del conveni signat el novembre del 2010 per l’ampliació del Cap per transformar-lo en un CUAP.

El CUAP (Centre d’Urgències d’Atenció Primària) i el servei de diagnòstic per la imatge amb nous serveis,  evitaria als ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu els desplaçaments a altres municipis per fer-se determinades proves mèdiques.

Aquest CUAP podria donar serveis a 112.114 persones de les poblacions de Sant Feliu, Molins de Rei, el Papiol, Vallirana, Cervelló, Corbera de Llobregat i la Palma de Cervelló. Evitaria així els antics col•lapses i aglomeracions dels serveis d’urgència dels hospitals mes propers.

El tancament durant els mesos de juliol i agost les urgències del CAP del Pla de  Sant Feliu tenia que ser temporal, segons va manifestar la Generalitat, però com podem comprovar incompleixen i menteixen a tota una ciutat capital de comarca de mes de 43.000 habitants.

Es consolida així com una reducció permanent en l’assistència sanitària de Sant Feliu i dels municipis del voltant, als quals aquest CAP prestava el servei d’urgències nocturnes, amb el perill de perdre les farmàcies de guàrdia segons el Col·legi de Farmacèutics.

Aquesta decisió, és un clar pas enrere per l’estat del benestar, fruit de l’opció conservadora que el Govern de la Generalitat ha pres per reduir el dèficit dels comptes públics. Un dèficit que s’ha produït per la caiguda de la recaptació, fruit de la crisi econòmica que estem patint, més que pel increment o excés en la despesa pública sanitària.

La Generalitat deixa d’ingressar 400.000.000€ al renunciar a l’impost de successions. Una mesura que beneficia clarament a una determinada classe social.

CiU no renuncia a retallar la despesa social, a tancar els hospitals, a suprimir els serveis d’urgències dels CAPS i a reduir dràsticament la plantilla de metges, especialistes i personal sanitari.

Aquestes accions demostren, un cop més, que és una decisió únicament d’estratègia política, d’un govern conservador com és el de Convergència i Unió.

Des del mes de juny Sant Feliu a perdut quatre metges i cinc especialistes en el CAP de la Rambla, a part de la reducció de personal.

Hem de recordar a l‘actual Govern de la Generalitat (CiU), que la Sanitat és  imprescindible per mantenir la cohesió social i afavorir la igualtat d’oportunitats.   

El govern de CiU esta desmantellant a tot el país el model sanitari de proximitat, atenent, segons el Departament de Sanitat, la reordenació de l’atenció primària, anul·lant tots els avantatges socials que hem anat adquirint amb el temps.

Pot ser que a causa de la imposició  del govern de la Generalitat del senyor Mas, l’ajuntament de Sant Feliu es veu incapaç a fer gaire més, però l’equip de govern municipal ICV-CiU liderat pel Sr. San José de ICV, no es pot conformar acceptant aquesta imposició, que a més és un incompliment d’un acord pres entre l’ajuntament i la Generalitat el passat mes de juliol, presentat pel grup socialista amb una moció al Ple aprovada per unanimitat.

La seva obligació és lluitar per aconseguir un millor servei pels ciutadans i les ciutadanes de Sant Feliu.

Reclamem al Govern de la Generalitat que no afronti el procés de equilibri fiscal exclusivament amb la retallada de les prestacions socials, con la salut, l’educació i altres prestacions, que afecten el conjunt de la població i especialment a les persones més desafavorides.

ICV-EUA i CiU estant exterioritzant els problemes que tenen per governar junts.

La ciutat de Sant Feliu no té perquè patir les conseqüències d’un govern que no es capaç de posar-se d’acord, fent politiques de partit.

ICV-EUA i CiU estant oblidant completament que l’únic objectiu és el benestar dels ciutadans. 
Agraeixo l’esforç que fan tots els ciutadans i ciutadanes, els col·lectius, les entitats i associacions que participen en la reivindicació de les urgències i la millora d’atenció sanitària a la nostra ciutat.

De forma conjunta, tenim la força per reclamar allò que ens és un dret .